1.Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Do gotowej masy wlewamy wodę, dodajemy żółtka i jeszcze przez chwilę ubijamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przelać do formy o wymiarach 38x22 cm i pieczemy w temperaturze 180 st.C przez 25 min.
2.Rolada: Ciasto robić tak jak na biszkopt. Gotowe przelać do formy o wymiarach 38x22 cm i piec w temperaturze 180 st.C przez 25 min. Po upieczeniu biszkoptu, jeszcze ciepły zawijamy w ścierce w tzw.''ślimaka''.
Galaretkę czerwoną rozpuścić w 1,5 szklance wody , po zastygnięciu pokroić w grubsze paski .
3.Masa: Margarynę ucieramy z żółtkami, dodajemy cukier i dalej ucieramy. Dodajemy serki waniliowe, wsypujemy budyń i miksujemy na gładką masę. Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy drewnianą łyżką z masą z serków waniliowych. Masę serową wykładamy na ostudzone ciasto i wyrównujemy.
4.Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto z rolady rozkładamy smarujemy je masą z serków i układamy pasek galaretki i nadal zawijamy. Na ciemny biszkopt wykładamy cieniutki pasek masy serowej, następnie układamy pod jeden bok gotową roladę obok niej wylewamy galaretkę z owocami, na to wykładamy pozostałą część masy.
Komentarze