Upiec biszkopt ( ja zrobiłam na okrągłej tortownicy) piekłam 15-20 minut w temperaturze 180
3 jajka
jedno białko
3 łyżki cukru
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
pół szklanki mąki pszennej
MASA BUDYNIOWA:
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu ( ja dałam budyń o smaku truskawkowym)
jedną galaretkę truskawkową ( przygotować według przepisu na opakowaniu)
Placek przekładany budyniem z galaretką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt następnie wcześniej przygotować sobie budyń i galaretkę. Do budyniu dodać łyżkę masła i troszkę mąki pszennej wraz z żółtkiem i wystudzić wraz z galaretką. Po upieczeniu biszkoptu przestudzić go. Gdy już wystygnie przekroić go nałożyć do środka krem budyniowy na to ułożyć truskawki i drugą część biszkoptu następnie na górną część kładziemy znowu budyń na to truskawki i zalewamy prawie tężejącą galaretką.
Porady
Budyń musi być chłodny Jeśli budyń będzie za rzadki to zmiksować go dodając stopniowo masło
Komentarze