Placek przekładany budyniem z galaretką i truskawkami

4.5 (148 ocen)

  • 50 min

Polecam

  • 50 min

Składniki:

  • Upiec biszkopt ( ja zrobiłam na okrągłej tortownicy) piekłam 15-20 minut w temperaturze 180
    3 jajka
    jedno białko
    3 łyżki cukru
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    pół szklanki mąki pszennej

    MASA BUDYNIOWA:

    Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu ( ja dałam budyń o smaku truskawkowym)
    jedną galaretkę truskawkową ( przygotować według przepisu na opakowaniu)

Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placek przekładany budyniem z galaretką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placek przekładany budyniem z galaretką i truskawkami 1. Upiec biszkopt następnie wcześniej przygotować sobie budyń i galaretkę. Do budyniu dodać łyżkę masła i troszkę mąki pszennej wraz z żółtkiem i wystudzić wraz z galaretką. Po upieczeniu biszkoptu przestudzić go. Gdy już wystygnie przekroić go nałożyć do środka krem budyniowy na to ułożyć truskawki i drugą część biszkoptu następnie na górną część kładziemy znowu budyń na to truskawki i zalewamy prawie tężejącą galaretką.

Porady

Budyń musi być chłodny Jeśli budyń będzie za rzadki to zmiksować go dodając stopniowo masło

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować