Placek po węgiersku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Coś innego na obiad niż tradycyjne mięso.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Farsz :
    wołowina,
    ogórek kiszony,
    papryka,
    pieczarki,
    koncentrat pomidorowy,
    bulion
    Placek :
    ziemniak,
    mąka,
    cebula,
    Przyprawy:
    papryka w proszku,
    czosnek granulowany,
    sól,
    pieprz

Placek po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placek po węgiersku 1. Wołowinę kroimy na małe kawałki, przyprawiamy i gotujemy w bulionie wołowym. Warzywa kroimy w małą kostkę i dodajemy do miękkiej już wołowiny. Dodajemy odrobinę koncentratu pomidorowego i gotujemy jeszcze przez chwilę. Farsz można zagęścić odrobiną mąki. Smażymy placki ziemniaczane i nakładamy farsz. Danie można polać jogurtem naturalnym lub sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy