Placek miodowy z biszkoptem- królewiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.placki miodowe-
Wszystko zmiksować, zagnieść. Rozwałkować albo wylepić na dwie blaszki, 30x40, posmarowane. Upiec w 180*ok.20 min.
2.biszkopt-
Ubić białka z wodą. Dosypywać cukier i ubijać, dodawać po żółtku. Do piany przesiać mąki, proszek. Lekko wymieszać. Wylać na blaszkę taką samą co piekliśmy placki miodowe, lecz wyłożonej papierem do pieczenia. Upiec w 175* ok.25 min.
3.masa budyniowa-
Z mleka odlać 0,5 szklanki do rozrobienia budyniu. Resztę zagotować z cukrem. Wlać ze szklanki i ugotować jak budyń. Odstawić i włożyć masło i mieszać do rozpuszczenia. Połową gorącego budyniu posmarować placek miodowy.
Komentarze