Placek kakaowy z kawą i kokosem

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Miękkie ciasto i przepyszna polewa. Spróbujcie.

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    3 małe jajka
    100 ml oleju
    350 gramów mąki
    5 łyżek espresso
    80 gramów cukru pudru
    200 ml kefiru
    3 łyżki gorzkiego kakao
    3 łyżki wiórków kokosowych
    1 łyżka proszku do pieczenia
    1 łyżka ekstraktu z wanilii
    Szczypta soli

    Polewa:
    50 gramów masła
    50 ml espresso
    50 gramów mlecznej czekolady
    5 łyżek wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek Kawy

Placek kakaowy z kawą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce ucieram jajka z cukrem i wanilią. Dolewam olej i kefir, mieszam.
    Przesiewam mąkę z kakao, solą i proszkiem do pieczenia. Dosypuję do reszty składników. Na koniec dodaję kawę i wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam całość.
    Blachę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i piekę je przez 40 minut w 185 stopniach. Chwilę studzę.
    Szykuję polewę. Roztapiam masło z kawą i czekoladą. Gdy wszystkie składniki są połączone, dodaję wiórki kokosowe, chwilę całość podgrzewam. Ciepła polewą smaruję placek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kawa Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować