Placek czekoladowy

0 (0 ocen)

Ciasto można przełożyć powidłami.

Składniki:

  • 225 g margaryny
    10 dag czekolady deserowej
    30 dag mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    20 dag cukru
    150 ml kwaśnej śmietany
    2 jajka
    do polewy:
    2 łyżki śmietany
    25 dag margaryny)
    10 dag czekolady mlecznej
    10 dag czekolady deserowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek

Placek czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0y3p85k 1. Do rondelka wlać 150 ml wody, dodać czekoladę i margarynę. Na małym ogniu wszystko roztopić często mieszając.
  • image-18kjeq1 2. Do miski wsypać mąkę, proszek i cukier. Wlać wystudzoną masę czekoladową.Dokładnie wymieszać mikserem. Dodać śmietanę.Na koniec dodać ubite jajka. Wymieszać mikserem na małych obrotach.
    Wlać do formy (30x20) wyłożonej pergaminem. Piec ok.40 min 190 st.
  • image-0sdsx2o 3. Do rondelka wlać 6 łyżek wody, czekoladę deserową i mleczną, margarynę. Dodać śmietanę. Roztopić na małym ogniu.
  • image-00wy2h8 4. Wystudzoną polewę nałożyć na ciasto. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować