Pizzowe zawiańce z salami, serem i pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

smaczna przekąska- pizza inaczej bo jako pizzeriny, slimaczki smacznie nadziane -polecam.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanka ciepłego ale nie goracego mleka
    25g świeżych drożdży
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczka soli
    1/2 łyzeczki suszonej bazylii

    Dodatki:
    około 50 g salami delikatesowe
    kilka plastrów sera topionego gouda
    100g startego sera żóltego
    garśc pomidorków koktajlowych
    4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    zioła do pizzy, czosnek granulowany, pieprz
    oraz
    świeży posiekany szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Przekąski

Pizzowe zawiańce z salami, serem i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, na koniec wlewamy olej.
    Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i dodajemy miski. Z tych składników wyrabiamy ciasto.
    Ciasto rozwałkowujemy , kroimy na pasy o szerokości około 4- 5 cm.
    Kazdy pas ciasta smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawami, układamy najpierw salami a następnie układamy kawałki sera topionego i posypujemy serem żóltym Zwijamy w rulon i kroimy delikatnie nożem w kilkucentymetrowe plastry .
    Każdy kawałek ciasta z nadzieniem układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , na wierzchu układamy kawałki pomidorków koktajlowych i delikatnie oprószamy je startym serem żółtym.
    Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut.
    Po upieczeniu pizzeriny oprószamy świeżym posiekanym szczypiorkiem,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować