Pizzowe bułeczki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Każdy z nas uwielbia tradycyjną pizze, lecz dzięki tym bułeczkom będziemy mogli cieszyć się jej smakiem wszędzie gdzie tylko chcemy .Są proste do przygotowania . możemy je zabrać do szkoły ,pracy itp.

  • 15 min

Składniki:

  • szynka, kukurydza( najlepiej słodka) , ser żółty 100 g , oregano . przyprawa do pizzy(Prymat, keczup , 3 1/2 szklanki mąki , 10 gram drożdży , 1 szklanka ciepłej wody , 2 jajka , 1/3 szklanki oleju pół łyżeczki soli , odrobinę cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Pizzowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy szynkę w kostkę następnie przysmażamy lekko na małej ilości masła
  • 2. Ser żółty kroimy w średniej wielkości kostki
  • 3. kukurydze odcedzamy
  • 4. Następnie zajmujemy się ciastem:
    - w połowie szklanki ciepłej wody rozcieramy drożdże ( dodając odrobinę łyżeczki cukru)
    -do miski dodajemy mąkę , rozrobione drożdże , olej , pół łyżeczki soli , jajko
    i połowę ciepłej wody która nam została z rozdrabniania drożdży
    - w misce wyrabiamy ciasto
    -odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia
  • 5. następnie dajemy na stolnice
    dzielimy ciasto na małe kawałki , z każdego robimy w miarę okrągły placek
    smarujemy keczupem następnie dodajemy ser żółty , szynkę , kukurydze i oregano .
  • 6. Nastawiamy piec na 200 stopni ( góra i duł )
    ' pieczemy na Środkowej półce ok 20-30 minut pod koniec czyli jakieś 5 minut wyłączmy duł .
  • 7. zagniatamy do góry ( możemy użyć mąki do sklejenia )
    kładziemy na blachę z papierem do pieczenia ,
  • pieczenie 8. NA koniec smarujemy jajkiem i posypujemy przyprawą do pizzy
  • 9. Wstawiamy do pieca i gotowe
    SMACZNEGO ;) !!

Porady

Bułeczki najlepiej smakują na ciepło ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować