Pizzerki na kruchym spodzie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Połączenie kruchego , słodkiego ciasta , wędliny, topionego sera i soczystych pomidorów sprawia że ich smak jest na prawdę wyśmienity :)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta kruchego ( Lidl)
    6 plasterków mortadeli z papryka
    18 plasterków małego pikantnego salami
    4 plastry serka topionego mazdamer
    1 duży mięsisty pomidor
    sól , pieprz

Pizzerki na kruchym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizzerki przed pieczeniem 1. Ciasto kruche przekroić dwa razy poziomo i pionowo-powstanie dziewięć kwadracików.
    W każdym kwadracie pozawijać rogi i ścianki do środka.
    Plastry sera pokroić w kawałeczki , pomidora w dość grube plastry.
    Na dziewięć kawałków położyć po trzy plasterki salami na resztę po dwa plastry mortadeli , przykryć kawałkami sera oraz plastrem pomidora-posolić i popieprzyć . Piec ok 15 / 20 min w 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy