Potrawa jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Z pewnością zadowoli smakoszy pizzy i zapiekanek. Warto mieć wszystkie składniki w domu, kiedy odwiedzą nas niespodziewani goście.
30 min
Składniki:
- 25 dag pieczarek
- 25 dag sera żółtego
- śmietana 12% 200 g
- 6 średnich bułek
- 1 papryka czerwona
- 1 średnia cebula
- 10 plasterków chudej szynki
- kukurydza w puszce
- sól, pieprz do smaku
1.Pieczarki kroimy w kawałki i podsmażamy w garnku, odstawiamy do wystudzenia.
W osobnym naczyniu ucieramy na tarce z dużymi oczkami ser.
Odsączamy kukurydzę.
2.Kroimy w małe kawałki paprykę, szynkę oraz cebulkę.
3.W jednym naczyniu łączymy składniki: pieczarki, cebulę, szynkę, kukurydzę, paprykę potem dodajemy ser a na końcu wlewamy śmietanę. Całość mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
4.Bułki przekrawamy na pół (góra-dół) i rozkładamy na blaszce. Nakładamy na nie przygotowany farsz. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180st. przez 30 min.
Komentarze