Pizzerinki ze szparagami

  • wyświetlono: 149 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jeśli wykorzystacie gotowe ciasto francuskie- przygotujecie je bardzo szybko.

Joanna Tokarz
  • 4 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
2łyżki śmietany
1 jajko
Szczypta gałki muszkatołowej
12 szt zielonych szparag
4 krótkie kabanosy
8 krótkich liści buraka
Kilka pomidorków koktajlowych
4 łyżki tartej mozzarelli
Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pizzerinki ze szparagami

  • 1. Ciasto francuskie dzielimy na 4 części. Boki podwijamy do góry i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Podpiekamy przez 3 minuty w piekarniku nagrzanym do 200⁰C. Jeśli zbyt dużo urosło, nakłuwamy widelcem. Resztę jajka łączymy ze śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej, wylewamy na podpieczony spód. Sparzone wrzątkiem i zahartowane zimną wodą szparagi układamy po 3 na każdej sztuce. Dokładamy po odrobinie kabanosów, pomidorków koktajlowych oraz botwinki. Posypujemy tartą mozzarellą. Pieczemy w temp 190⁰C przez ok 17 minut. Podajemy na ciepło lub zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

SzparagiprzekąskapizzerinkiZapiekankiciastofrancuskie

Komentarze

Podobne przepisy

Wytrawna tarta ze szparagami i prosciutto

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Wytrawna tarta ze szparagami i prosciutto

Uwielbiam wiosnę! O tej porze roku...

szparagi

Dodane przez: Konto nieaktywne

Szparagi w szynce ze szczypiorkiem

Do tego dania polecam młode ziemniaki...

Szynka w galarecie ze szparagami

Dodane przez: dam809

Szynka w galarecie ze szparagami

Danie, to przyrządzałem na święta,...

Pizzerinki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pizzerinki

Idealne dla gości, zwłaszcza dzieci...

Pizzerinki z patelni

Dodane przez: rzelkazag

Chlebki naan a'la pizzerinki

Jeden z lepszych domowych fastfoodów.

Chlebowe pizzerinki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Chlebowe pizzerinki

Zapraszam na szybkie pizzerinki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE