Pizzerinki z chorizzo, serem camembert i rukolą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Idealne na letnie spotkania w ogrodzie, pełne słonecznych smaków: pomidorów, miękkiego camemberta i świeżej rukoli. Pachnące oregano i świeżo zmielonym pieprzem.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - mąka pszenna (typ 550): 500 gramów
    - woda ciepła (do ciasta): 300 mililitrów
    - oliwa z czosnkiem i papryką: 2 łyżeczki
    - drożdże: 15 dekagramów
    - sól,: 2 łyżeczki
    - pomidory czerwone: 4 sztuki
    - ser pleśniowy typu camembert: 1 opakowanie
    - kiełbasa chorizo pokrojona w plasterki: 30 dekagramów
    - rukola: 1 opakowanie
    - oregano suszone: 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pizzerinki z chorizzo, serem camembert i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wlać ok. 7 łyżek ciepłej wody i rozpuścić w niej drożdze. Pozostawić na ok. 15 minut.
  • 2. Do miski wsypać mąkę, sól, wodę, drożdze i oliwę. Wyrobić ciasto i pozostawić przykryte ściereczką na ok. 30 minut do wyrośnięcia.
  • 3. Po tym czasie podzielić na porcje i podzielić na małe pizze. Podczas wyrastania ciasta sparzyć pomidory i rozgnieść widelcem. Odsączyć, dodać oregano. Pokroić składniki pizzerinek.
  • 4. Pomidory rozsmarować na pizzerinkach, dodać ser, plasterki pomidora i chorrizo.Posypać oregano. Piec w piekarniku przez ok. 20 minut w temp. 200 stopni.
  • 5. Po wyciągnięciu posypać rukolą i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
  • 6. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować