1.Ciasto: łyżkę mąki, cukier i drożdże rozprowadzamy w mleku i odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy podwoją swoja objętość dodajemy je do miski z mąką, wbijamy jajko, solimy. wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia na min 15 min. Następnie rozwałkowujemy na cienkie placki i wycinamy koła, smarujemy je olejem.
2.Pieczarki podsmażyć z cebula, ostudzić. Kiełbasę pokroić w kostkę, również podsmażyć, pomidora pokroić w kostkę.
Sos: kilka łyżeczek koncentratu przełożyć do małej miseczki i dodać zioła. Sosem posmarować placki ciasta i nakłuć widelcem.
Na posmarowane sosem placki położyć trochę pieczarek, na to kiełbasę, kukurydzę, pomidora. Na koniec obficie posypać żółtym serem i ziołami. Piec je po ok 30 min.
Komentarze