PIZZERINKI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dziś chcę Wam zaproponować coś na szybkie danie bądź przekąskę, gdy wpadnie nieoczekiwanie ktoś do nas z wizytą. Staram się zawsze mieć w zamrażarce ciasto francuskie.Wtedy wszystko jest łatwe i wykorzystujemy to co mamy w domu w lodówce i powstaje super danie :)

  • 40 min

Składniki:

  • Potrzebne będzie

    1 szt. ciasta francuskiego
    ketchup
    wędlina
    ser żółty
    ogórek kiszony
    kukurydza z puszki

Pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Rozmrożone (w moim przypadku) ciasto francuskie rozwijam i smaruję ketchupem. Na niego układam wędlinę oraz pokrojone ogórki kiszone.
    Posypuję kukurydzą z puszki i przykrywam serem żółtym.
    Na koniec zwijamy wszystko w rulon i wkładamy do lodówki, jeśli mamy jeszcze chwilę nim przyjdą goście. Jeśli robimy to na bieżąco to od razu kroimy w plastry i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 170 stopni.SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy