Pizzerinki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smakuja dzieciom jak i doroslym

  • 40 min

Składniki:

  • 3dag drozdzy,2 szkl maki,1 lyzeczka cukru, 1/2 lyzeczki soli,2 lyzki oleju,3/4 szkl wody. FARSZ-20 dag pieczarek,10dag szynki,2 ogorki kiszone.1papryka czerwona,1/2 puszka kukurydzy,15dag zoltego sera, 4 lyzki oleju,ketchup

Pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizzerinki 1. Drozdze mieszam z polowa ilosci wody oraz cukrem.Do rozczynu dodac make sol,olej ,i pozostala wode.Wyrob gladkie ciasto.Odstaw do wyrosniecia.Podsmaz wszystkie warzywa +szynke.cebule pokroj w piorka,papryke i pozostale warzywa w kostke.Calosc smaz ok 10 min.Ciasto rozwalkoj na placek o gr 5 cm.powycinaj kolka.Uloz na blaszce wylozonej zlotkiem,na kazdym krazku rozsmaruj ketchup,potem lyzka nakladaj usmazone warzywa.nastepnie posyp starkowanym na tarce o duzych oczkach ser.Calosc wstaw do piekarnika.Piecz w 200C do zrumienienia sie ciasta.Po upieczeniu polej ketchupem.

Porady

Mozna dowolnie kombinowac i przyzadzac pizzerinki wedle swojego gustu.sa naprawde smaczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy