Pizze z grillowanych patisonów/cukinii..

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Po takim daniu z grilla sąsiadom zaczną intensywniej pracować ślinianki ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - patison (zamiennikiem może być cukinia): 3 sztuki
    - salami: 200 gramów
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - mozarella tarta: 150 gramów
    - oliwki zielone drylowane: 10 sztuk
    - tabasco krople (na każdy krążek patisona): 2 sztuki
    - oregano, bazylia: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek do nasmarowania patisonów: 50 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - ketchup: 40 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grill

Pizze z grillowanych patisonów/cukinii.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizza z grillowanego patisona 1. Patisony dokładnie myjemy, kroimy w plasterki o szer. ok. 2,5- 3 cm., każdy krążek z osobna nasalamy i odkładamy w głębokim naczyniu na ok. 30 min. Rozgrzewamy grill, każdy krążek smarujemy oliwą z oliwek z obu stron i kładziemy na grilla. Grillujemy patisony ok. 10 min. co chwila je obracając. Gdy będą już w miarę miękkie, przewracamy raz jeszcze na wierzchu smarując ketchupem z dodatkiem kilku kropli tabasco i układamy na tym salami, paprykę pokrojoną w cienkie paseczki, oliwki pokrojone w poprzek, posypujemy startym serem mozarellą i posypujemy bazylią i oregano. Pieczemy aż ser nam się rozpłynie. Nie przejmować się jeśli od spodu troszkę się przypali, to smakuje najlepiej ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Włoska Grill Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować