Pizza z wędzoną kiełbasą

0 (0 ocen)

Idealna dla mięsożerców

Składniki:

  • Składniki :

    23-25 g drożdży
    500g mąki
    250 ml letniej wody
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka cukru
    sól





    Składniki :

    wędzona kiełbasa,
    pieczarki,
    cebula,
    pomidorki koktajlowe,
    serek topiony,
    starta mozzarella,

    sos pomidorowy. ---> Składniki : SOS POMIDOROWY DOMOWY

    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 puszka pomidorów lub 6 świeżych pomidorów ( najlepiej podłużnych)
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka bazylii
    sól
    pieprz


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z wędzoną kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizza z wędzoną kiełbasą 1. Przygotowanie :
    CIASTO

    Drożdże rozpuść w wodzie. Dodaj cukier i 1 łyżkę mąki. Rozpuść. Przygotowany rozczyn odstaw na 5 minut.
    Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie i wlej drożdże. Zasyp mąkę z brzegów. Przykryj i odstaw na 15 minut. Następnie dodaj sól i oliwę. Dokładnie wyrób ciasto.
    Uformuj kulę i delikatnie posyp mąką. Włóż do miski i przykryj ściereczka na 30 minut do wyrośnięcia.
    Ciasto wyjmij z miski i przełóż na posypany blat mąką. Zagniataj ponownie przez 8-10 minut. Od czasu do czasu uderzaj ciastem o blat żeby nabrało powietrza.
    Ciasto ponownie uformuj w kulę. Ponownie przykryj i odstaw na 30 minut.
  • 2. Przygotowanie :
    SOS

    Cebulę i czosnek obierz i drobno pokrój. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż. Dodaj pomidory z zalewą i rozdrobnij łyżką. Gotuj na wolnym ogniu 20-25 minut. Zioła dodaj do smaku. Sos rozsmaruj na rozwałkowanym spodzie do pizzy.

    Jeśli używasz świeżych pomidorów wcześniej sparz gorącą wodę i ściągnij skórkę. Pokrój w drobną kostkę.
  • 3. Przygotowanie :
    PIZZA

    Podziel ciasto na 2 części. Ciasto rozwałkuj na posypanym mąką blacie formując cienki placek. Posmaruj pomidorowym sosem i posyp mozzarellę. Ułóż pokrojone pieczarki, cebulę, kawałki serka topionego, kiełbasę i pomidorki koktajlowe.


    Pizze zawsze włóż do dobrze rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15-20 minut w temperaturze powyżej 200 stopni. Pizza jest gotowa jeśli od spodu jest rumiana.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować