pizza z szynką, salami i papryką

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszna domowa pizza

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 5-6 plasterków salami,
    kilka dużych plastrów szynki,
    papryka,
    cebula,
    starta mozzarella,
    1/3 kostki drożdży,
    2 szklanki mąki,
    pół łyżeczki soli,
    2 płaskie łyżeczki cukru,
    3/4 szklanki ciepłej wody,
    kilka łyżek koncentratu pomidorowego,
    oregano

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Pizza Szynki

Pizza z szynką, salami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę osolić, drożdże zasypać cukrem. Gdy się rozpuszczą, dolać wodę, wlać do mąki i zagnieść ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę w półplasterki, przesmażyć je razem na oliwie. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce palcami, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać oregano lub przyprawą do pizzy. Nałożyć plastry salami, pokrojoną w paseczki szynkę, cebulę i paprykę.Posypać serem. Piec około 30 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Salami Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować