Pizza z patisonem i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pizza jest naprawdę świetnym daniem bo można ją podać z najróżniejszymi dodatkami jakie tylko chcemy. Moja dziś jest z podsmażonymi plastrami młodego patisona i ugotowaną fasolką szparagową. A jak smakowało - bardzo dobrze.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:

    750 g mąki pszennej
    25 g świeżych drożdży
    450 ml ciepłej wody
    1/3 szklanki oleju
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżka cukru

    dodatki:

    sos pomidorowy
    podsmażone plastry młodego patisona
    ugotowana fasolka szparagowa
    utarty ser żółty
    papryka czerwona pokrojona w paseczki
    filet z kurczaka pokrojony w kostkę
    przyprawa - mieszanka włoska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Ciasto na pizze Ser

Pizza z patisonem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizza z patisonem i fasolką szparagową 1. Mieszamy mąkę ze szczyptą soli - przesiewamy do miski. Osobno rozpuszczamy drożdże z letnią ALE NIE GORĄCĄ wodą i dodajemy oleju. Drożdże dodajemy do mąki z solą i wyrabiamy ciasto - tak aby je dobrze napowietrzyć. Przykrywamy ściereczka wyrobione ciasto odstawiamy na 15 min. do wyrośnięcia. Nagrzewamy piekarnik do temp: 200 stopni z termoobiegiem: 220 bez termoobiegu. Po 15 min. wyrastania ciasto dzielimy na 3 części i delikatnie rozkawałkowujemy ciasto lub delikatnie rozciągamy, wylepiamy formę - wcześniej ją wykładając papierem do pieczenia i oprószając mąką. Smarujemy ciasto sosem i dajemy ulubione dodatki. Pieczemy ok. 25 min.

Porady

( z przepisu wyjdą 3 puszyste duże pizze średnica 40 cm )

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować