Pizza z patelni (na śmietanie)

4.48 (149 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne i pożywne śniadanie w 15 minut? Jasne, że tak! Ta pizza idealnie nadaję się na śniadanie i drugie śniadanie i smakuje nawet na zimno, więc z powodzeniem można ją zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnie. Polecam

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 jajko
    – 1 łyżka śmietany (10g)
    – 2 łyżki mąki (u mnie 20g mąki pełnoziarnistej pszennej)
    – 50g twardej mozarelli
    – 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    – szczypta soli
    – dodatki wg smaku (u mnie łosoś wędzony, pomidorki koktajlowe i kukurydza)
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Pizza Śniadanie

Pizza z patelni (na śmietanie) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać z solą i śmietaną, dodać mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste należy rozrzedzić je odrobiną mleka.
    Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, wylać ciasto na patelnie, wyrównać, posypać serem startym na dużych oczkach, wyłożyć dodatki i smażyć na małym ogniu pod pokrywką z dziurką przez około 7-10 minut. Gotową pizzę delikatnie podważyć łopatką kuchenną, zsunąć na talerz i podawać z ulubionymi sosami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować