Pizza z pasztetową i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto: do miski wsypujemy mąkę z solą, wlewamy olej. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i cukier. Wlewamy do mąki, wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.
2 Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Ser kroimy w drobna kostke.
Pasztetową kroimy w cienkie plastry
Jajka obieramy ze skorupek i równiez kroimy w plastry.
3. Ciasto układamy na lekko natłuszczonej blaszce. .
Na cieście rozprowadzamy sos pomidorowy.Nastepnie układamy plastry pasztetowej naprzemian z jajkiem, rozprowadzamy pieczarki.
Posypujemy serem i ziołami. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy około 25 minut.
Komentarze