PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pizza z grilla (na spodzie z polenty)https://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/32/44b534c16f7a3c9ce4e323f11bf443670e38719d.jpeg31982256http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pizza-z-grilla-na-spodzie-z-polenty
1.
Z oliwy i reszty składników przygotowujemy marynatę. Smarujemy nią cukinię pokrojoną w plastry, paprykę W kawałkach, połówki cebul i pieczarki. Odstawiamy.
2.
2 szklanki wody zagotowujemy z kostką rosołową. W jednej szklance wody rozprowadzamy kaszkę. Wlewamy do wrzątku i gotujemy, mieszając, aż zgęstnieje. Wsypujemy starty ser, mieszamy. Wykładamy do dwóch form na tarty, wyłożonych papierem do pieczenia (o średnicy 20 cm). Ręką maczaną w wodzie wyrównujemy powierzchnię. Zostawiamy do stężenia.
3.
Grillujemy warzywa i pieczarki oraz kiełbasę lub kabanosy.
4.
Ruszt smarujemy olejem i wykładamy polentę. Grillujemy chwilę, aż troszkę się podsuszy (nie trzeba przekręcać). Zdejmujemy ruszt z grilla i zostawiamy do ostygnięcia. Zdejmujemy polentę.
5.
Na podsuszonej stronie polenty układamy kiełbaskę pokrojoną w plastry i warzywa (w takich kawałkach, w jakich się grillowały, bądź kroimy w paseczki). oliwki kroimy w krążki i razem ze startym serem posypujemy pizzę (można też położyć ser w plastrach).
6.
Całość układamy na tacce, przykrywamy drugą i grillujemy do rozpuszczenia się sera.
7.
Przyrządzamy sos czosnkowy z podanych składników i polewamy nim pizzę. Można dodać także ketchup.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze