Pizza z duszoną cebulą, rukolą i pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Moja najlepsza jak dotąd domowa pizza!

  • 50 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki
    1/2 szklanka mleka
    25g świeżych drożdży
    1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki oleju

    Dodatki:
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    150g mozzarelli tartej
    4 duże cebule
    rukola
    kilka pomidorów koktajlowych
    pieprz, sól
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pizza

Pizza z duszoną cebulą, rukolą i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Po chwili dolewamy 1/2 szklanki wody, dusimy do momentu aż cebula będzie miękka a woda odparuje. Cebulę studzimy. Mieszamy z mozzarellą, koncentratem pomidorowym i pieprzem.
  • 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
  • 3. Na placek wykładamy przygotowaną wcześniej cebulę z serem i koncentratem. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.
  • 4. Pizzę kroimy na kawałki. Na wierzch układamy rukolę i pomidorki koktajlowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.46 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
omlet z rukolą i pomidorkami

To może cię zainteresować