Pizza z duszoną cebulą, rukolą i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Po chwili dolewamy 1/2 szklanki wody, dusimy do momentu aż cebula będzie miękka a woda odparuje. Cebulę studzimy. Mieszamy z mozzarellą, koncentratem pomidorowym i pieprzem.
2.Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
3.Na placek wykładamy przygotowaną wcześniej cebulę z serem i koncentratem. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.
4.Pizzę kroimy na kawałki. Na wierzch układamy rukolę i pomidorki koktajlowe.
Komentarze