Pizza z ciasta francuskiego z parówkowym brzegiem

5 (13 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka pizza w 15 minut zaskoczy nie jednego gościa na Twoim stole.Idealnie sprawdzi się jako szybka przekąska.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto francuskie -1 opakowanie
    Parówki cienkie - 5 sztuk
    Ser salami - 7 plastrów
    szynka - 9 plastrów
    Keczup -2 łyżki
    Oregano - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

5 (13 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z ciasta francuskiego z parówkowym brzegiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizza 1. Ciasto francuskie przyciąć na kształt okręgu. Tortownicę o średnicy mniejszej o ok. 3 cm niż koło z ciasta wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasto umieścić w tortownicy, nakłuć spód widelcem ,a następnie wzdłuż brzegów ciasta ułożyć 4 parówki tak, by utworzyły okrąg. Przykryć parówki wystającymi brzegami ciasta i docisnąć brzegi do spodu ciasta, sklejając je.
    Spód ciasta posmarować keczupem, ułożyć 4 plastry sera oraz szynkę i posypać całość oregano.
    Pizze piec przez ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować