1.*Z kilku łyżek mąki, połowy ciepłej wody, pokruszonych drożdży oraz
cukru robimy zaczyn.
*Pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na
oleju.Osączamy
*Kiedy zaczyn podrośnie dodajemy go do mąki, wody, soli i oleju.
Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy.
*Na gotowe rozwałkowane ciasto rozsmarowujemy sos- wymieszany z pasta
paprykową keczup, posypujemy ziołami. Ser żólty przekrajamy na
połowę, połowe tarkujemy, drugą kroimy w grubsze prostokątne kawałki.
Na boku pizzy układamy kawałki sera, zawijamy brzegi, tak żeby ser był
w środku. Na ciasto następnie wysypujemy potarkowany ser óżłty oraz
mozzarellę. Na wierzch
układamy plastry kiełbasy, pomidora, cebuli oraz paski papryki. Pieczemy
ok 12 minut w 160 st.
Komentarze