Pizza otrębowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowa pizza, która jest znacznie mniej kaloryczna od jej klasycznej siostry!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na spód:

    kostka twarogu (250g)
    5 łyżek otrąb owsianych
    3 łyżki otrąb pszennych
    2 jajka
    szczypta soli
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka bazylii (u mnie suszona)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Ulubione dodatki:

    garść groszku
    1 mała cebula pokrojona w piórka
    pomidor pokrojony w plastry
    5 plastrów wędliny
    4 plastry sera żółtego light

Pizza otrębowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy (miksujemy), będzie ono dosyć suche i zwarte. Rozsmarowujemy je na blasze pokrytej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem tak, jak to robimy przy spodzie na tartę. Pieczemy ok. 20- 30 minut w temp. 180 stopni.
    Po tym czasie nakładamy na pizzę dodatki i zapiekamy ok. 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy