Pizza na fasolkowym spodzie

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pizza na nową nutkę? Proszę bardzo, lekka i w letnim klimacie na spodzie z fasolki szparagowej:)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    310 g fasolki szparagowej żółtej
    20 g otrąb orkiszowych
    1 jajko
    Sól, pieprz do smaku
    Dodatki:
    10 g koncentratu pomidorowego
    1 pomidor
    25 g kiełbasy podwawelskiej
    60 g mozzarelli light
    20 g kukurydzy z puszki
    30 g cukinii
    Zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza na fasolkowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolkę wymieszać z otrębami 1. Spód:
    Fasolkę umyć, osuszyć i pozbawić końców. Zmiksować w blenderze ( nie musi być zbyt gładko). Przełożyć do miski, dodać jajko oraz otręby. Doprawić do smaku i wymieszać na jednolitą masę.
  • rozsmarować ciasto 2. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Rozsmarować masę na okrąg. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 i piec około 25-30 minut. Spód powinien być zrumieniony i niezbyt wilgotny.
  • nałożyć dodatki 3. Dodatki:
    Na podpieczonym spodzie rozsmarować koncentrat pomidorowy. Rozłożyć kiełbasę, pomidora i cukinię pokrojoną w cienkie plastry. Rozrzucić kukurydzę i dać porwane w placach kawałki sera. Oprószyć ziołami. Piec w 180 st jeszcze 12-15 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować