Pizza na cieście francuskim ze szpinakiem, mięsem mielonym i jajkiem sadzonym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na szybką przekąskę. Świetne połączenie składników i smaków. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mrożonych liści szpinaku
    250 g mięsa mielonego
    200 g creme fraiche
    6 jajek
    90 g sera startego żółtego
    1 ciasto francuskie
    1 cebula
    3 łyżki oliwy
    sól
    pieprz

    PONADTO:

    tłuszcz do posmarowania blachy
    mąka do posypania blachy
    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajko sadzone Pizza

Pizza na cieście francuskim ze szpinakiem, mięsem mielonym i jajkiem sadzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na oliwie.
  • 3. Do cebuli dodać szpinak, poddusić wszystko razem. Przyprawić solą i pieprzem.
  • 4. Mięso mielone usmażyć.
  • 5. Ciasto francuskie wylożyć na posmarowanej tłuszczem, posypanej mąką blaszcze.
  • 6. Creme fraiche przyprawić sola i pieprzem, rozsmarować całe na cieście.
  • 7. Szpinak i mieso mielone wyłożyć na ciasto.
  • 8. Zrobić 6 zagłębień w farszu, do każdego wbić 1 jajko.
  • 9. Całość posypać startym serem.
  • 10. Piec 15 - 20 min w 200 stopniach.
  • 11. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować