Pizza na cienkim cieście z panierowanymi polędwiczkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Domowa pizza na cienkim cieście z sosem pomidorowo-ziołowym.
Z pysznymi dodatkami, panierowanymi polędwiczkami z kurczaka, pieczarkami i cebulą.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    300g. mąki pszennej
    7g. suchych drożdży
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki cukru
    2 łyżki oleju
    200 ml ciepłej wody ( nie gorącej)
    Sos:
    200g. pomidorów krojonych z puszki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 łyżeczka suszonej bazylii bazylii
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyzeczki cukru
    Dodatki:
    2 panierowane polędwiczki z kurczaka
    4 pieczarki
    2 plastry cebuli
    100g. tartego sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pizza na cienkim cieście z panierowanymi polędwiczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem.
    Wlać olej oraz wodę.
    Wyrobić odchodzące od dłoni ciasto.
    Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.
  • 2. Sos: Pomidory zblendować, dodać koncentrat, zioła i przyprawy.
    Wymieszać.
  • 3. Dodatki: Polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w piórka, obrane pieczarki w plastry.
  • 4. Wyrośnięte ciasto rozwałkować cienko , posmarować po całości sosem pomidorowym, posypać serem żółtym.
    Ułożyć pieczarki, polędwiczki oraz cebulę.
    Pizzę piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować