Pizza na cienkim cieście z białym sosem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem.
Wlać olej oraz wodę.
Wyrobić odchodzące od dłoni ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.
2.Sos: Do miski przelać śmietany, dodać majonez oraz posiekany drobno koper.
Doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz solą.
Dokładnie wymieszać.
3.Dodatki: Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować 3 min w osolonym wrzątku.
Obrane pieczarki pokroić w plastry.
4.Wyrośnięte ciasto rozwałkować cienko , posmarować po całości sosem śmietanowym.
Ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę, posypać serem żółtym.
Ułożyć pieczarki oraz szparagi.
Pizzę piec 25-30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Komentarze