pizza hotdogowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

ten przepis powstał w wyniku kompromisu dla 2 opcji domowego fastfoodu, czyli połaczenia hotdoga z pizzą - zrozumieją wszyscy którzy mają chęć na obie rzeczy, a czas na zrobienie tylko jednej ( i niestety tylko jeden żołądek)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 kiszone ogórki
    paczka parówek (takich mięsnych)
    czerwona cebula
    czerwona papryka
    ser chedar - ok 200g
    domowy ketchup - 3 łyżki
    0,5 kg mąki durum do pizzy
    paczka drożdży w proszku - 10g
    łyżeczka miodu
    ciepła woda - 350 ml
    oliwa - łyżeczka
    zioła
    sól - łyżeczka
    koperek
    musztarda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pizza

Pizza hotdogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę wymieszać z solą, drożdzami, dodać miód, oliwę i ciepłą wodę - wyrobić w robocie kuchennym, przykryć ściereczką do wyrośnięcia
  • 2. blachę wykładam pergaminem i posypuję odrobiną kaszki kukurydzianej, wyrośniętej ciasto rozciągam ( ręce mam lekko natłuszczone oliwą), przykrywam znowu do wyrośnięcia
  • 3. zioła mieszam z domowym keczupem, rozsmarowuję na cieście, obfice posypuję chedarem, układam pokrojone parówki, ogórka, cebulę, paprykę
  • 4. wkładam do piekarnika rozgrzanego na 220'C przez 10 minut piekę w takiej temperaturze, po tym czasie zmniejszam do 200'C i piekę przez następne 15 minut
  • 5. upieczoną pizzę trzeba podzielić na kawałki, posypać koperkiem lub innymi ziołami i koniecznie polać musztardą :)

Porady

Moja mama za każdym razem jak widzi ten sposób przygotowywania ciasta na pizzę albo drożdżowego, tłumaczy mi zasady wykonania - ale o dziwo ten sposób działa, chyba dzięki działaniu robota

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować