Pizza z restauracji bywa droga, a cena nieadekwatna do jakości, zwłaszcza ciasta. Warto spróbować zrobić pizzę w domu, a gwarantuję, że już nigdy nie kupicie mrożonej pizzy bądź nie zamówicie w restauracji.
0 (0 ocen)
Porady
*Jeśli podczas wyrabiania ciasto nie będzie zbyt zwarte, wtedy dosypujemy odrobinę mąki. **Pierwsza pizza jest z wędliną, druga z mięsem, trzecia z samymi pieczarkami, wykonana z ciasta zamrożonego dzień wcześniej. ***Jeśli zostanie Wam ciasta, można je spokojnie zamrozić i wykorzystać następnym razem, ja tak zrobiłam, potem rozmroziłam ciasto na talerzyku na ciepłym kaloryferze, jeszcze sobie delikatnie podrosło i mam wrażenie, że po zamrożeniu i rozmrożeniu było jeszcze lepsze, delikatniejsze i można z niego wtedy zrobić cieńszy placek, a mimo to nie traci na smaku i nie łamie się po upieczeniu.
Komentarze