1.Mieszamy drożdże z wodą i szczyptą cukru. Zostawiamy na chwilę aby wyrosło. Mąkę mieszamy z solą i olejem. Dodajemy masę drożdżową. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W międzyczasie gdy nasze ciasto rośnie:
Paprykę kroimy drobno.
Pierś z kurczaka kroimy drobno. Przygotowujemy do niej marynatę: olej, przyprawy: papryka ostra, oregano, sól, pieprz, bazylia. Moczymy kurczaka a następnie podsmażamy na patelni.
Pieczarki kroimy i wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem smażymy na patelni.
Gdy ciasto podwoi swoją masę formujemy kulke, rozwałkowujemy na stolnicy na koło. Blache smarujemy olejem i wykładamy ciasto. Smarujemy koncentratem i nakładamy składniki, na koniec posypujemy serem.
Piec około 25 minut w 220 stopniach.
Komentarze