1.Ciasto: Mleko o wodę podgrzać aby były ciepłe. Drożdże rozetrzeć z cukrem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zarobić gładkie elastyczne ciasto. Zostawić przykryte w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Po tym czasie ponownie ciasto krótko wyrobić i podzielić na 3 równe części, każdą rozwałkować na wielkość blaszki. Przełożyć do foremek.
2.Nadzienie: Pieczarki obrać i pokroić w dość grube plastry, przesmażyć na łyżce oleju lekko soląc. Mają pozostać jędrne i soczyste. Ser zetrzeć na tarce, boczek pokroić w kostkę razem z cebulą. Każde z ciast posmarować przecierem i delikatnie polać ketchupem, posypać ziołami. Ułożyć wędlinę, boczek, cebulkę. Każdą pizzę posypać serem. Przykryć ściereczkami i zostawić na 30 minut, do podrośnięcia. Po tym czasie piec w 200 stopniach przez ok 30 minut.
Komentarze