Pizza do odrywania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotowy spód do pizzy rozwinąć i uformować z niego kwadrat o wymiarach 30 x 30 cm.
Następnie pociąć go na 6 pasków o szerokości 5 cm.
Paski posmarować keczupem i posypać oregano na każdym ułożyć po 3 półplasterki szynki i po 2 półplasterki sera żółtego.
Bok pasków po jednej stronie ponacinać co kawałek tworząc 1 cm frędzelki.
Tak przygotowane paseczki zwinąć w rulonik.
2.Okrągła tortownicę o średnicy 17 cm wyłożyć papierem do pieczenia
i ułożyć na niej ruloniki jeden obok drugiego.
Wierzch posmarować keczupem i rozłożyć pokrojone w drobną kosteczkę papryki, plasterki pomidorków i kawałki mozzarelli.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec 25-30 minut.
Porady
Jeżeli chcemy więcej porcji można podwoić składniki.
Komentarze