Pizza do odrywania

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak zawijana pizza świetnie sprawdzi się na każdej imprezie czy pikniku,wystarczy wyciągnąć rękę i oderwać sobie kawałeczek.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie gotowego spodu do pizzy(400 g)
    200 g usmażonych pieczarek
    4 plastry szynki(pokrojone w słupki)
    200 g startego żółtego sera
    keczup
    przyprawa do pizzy
    na wierzch:
    2 czerwone i żółte pomidorki
    2 łyżki startego żółtego sera
    kukurydza konserwowa
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza do odrywania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód pizzy posmaruj keczupem,rozłóż pieczarki,szynkę posyp przyprawą do pizzy i startym serem.
    Następnie zwiń w rulon i pokrój na 1,5 cm plastry.
    Plastry ułóż obok siebie formując koło na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu połóż plasterki pomidorków,posyp kukurydzą i startym serem.
    Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 20 minut.
    Przed podaniem posyp posiekana bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować