Pizza na pieczywie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Pizza , na którą przepis dostałam będąc jeszcze w Turcji od jednej z tamtejszych kulinarnych blogerek. Polecam! ;)

  • 25 min

Składniki:

  • kilka kromek pieczywa
    250 g szpinaku
    100 g szynki
    100 g czerwonej papryki
    100 g sera żółtego
    1 jajko
    100 ml mleka

    dodatkowo : ok.5 łyżek ketchupu i zioła prowansalskie

Pizza na pieczywie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zacznij od odkrojenia skórek od pieczywa, które już nie będą potrzebne. Chlebem wyłóż np. okrągłą tortownicę tak,aby cały spód był pokryty i by nie było żadnych szczelin. W razie potrzeby docinaj i dokładaj kawałki chleba. Całość polej jajkiem wymieszanym z mlekiem.

    Wymieszaj ketchup z ziołami i posmaruj spód pizzy. Pokrój wszystkie dodatki i kolejno poukładaj na spodzie. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180*C i piecz przez ok. 20 minut.

    Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.


    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy