Pizza dla niejadka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Drożdże rozmieszać z cukrem i wlać do przesianej mąki wymieszanej z solą, przykryć ściereczką i pozostawić kilka minut do wyrośnięcia.
2. Wbić jajko, i dolewać powoli mleko wymieszane z wodą (jeśli ciasto będzie za rzadkie nie dodawać wszystkiego mleka, ma mieć konsystencję zwykłego ciasta drożdżowego).
3. Na koniec wlać olej i chwilę jeszcze razem wyrobić.
4. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia około 20 min.
5. Pieczarki podsmażyć z cebulką na maśle, dodać przyprawy do smaku.
6. Szynkę pokroić w paseczki
Blachę posmarować olejem wyłożyć ciasto, posypać odrobiną żółtego sera tartego, na to pieczarki, szynka i kukurydza i reszta żółtego sera.
Piec w 190 stopniach około 20 min.
Porady
Ser można wyłożyć 5 min. przed końcem pieczenia, wtedy tak bardzo się nie spiecze
Komentarze