Pizza ala tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1)Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać sól, następnie posiekane na drobne kawałki masło i jaja. Wszystkie składniki zagnieść do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić w lodówce przez jedną godzinę.
2.2)Brokuł podzielić na małe kawałki i ugotować w lekko osolonej w wodzie do miękkości, cebulę, pieczarki obrać i posiekać, następnie podsmażyć na łyżce oleju, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę i doprawić do smaku.
3.3)Filet obrać , pokroić w kostkę, doprawić, wsadzić do lodówki na 30 minut , następnie usmażyć na oleju.
4.4)W między czasie przygotować : ser mozzarella pokroić w plastry, zetrzeć żółty ser, pokroić w kostkę szynkę.
5.5)Ciasto rozwałkować i ułożyć na wyłożonej pergaminem brytfannie, następnie nakłuć widelcem, rozsmarować na nim sporą ilość ketchupu, ułożyć ser mozarella, a następnie pozostałe składniki , całość posypać startym żółtym serem, piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni C przez ok 20- 25 min.
Komentarze