1.Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki na ciasto (drożdże uprzednio rozkruszamy ) i ugniatamy rękoma do czasu aż cała masa przestanie się kleić .Wyrobione ciasto należy pozostawić do wyrośnięcia na ok. 10 min.
2.Po upływie tego czasu ciasto można rozwałkować na stolnicy i wyłożyć na blachę do pieczenia. Następnie należy je cienko posmarować keczupem, który będzie pełnił funkcję sosu. Ser trzeba zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odrobinę sera nakładamy na spód pizzy, następnie układamy pokrojoną w paski szynkę oraz paprykę, dodajemy kukurydzę. Wierzch posypujemy pozostałą częścią sera oraz oprószamy przyprawami wedle uznania.
3.Tak przygotowaną pizzę wkładamy do piekarnika na 30min. I pieczemy w temperaturze około 180 stopni.
Smacznego!
Porady
W starszych typach piekarników czas pieczenia może się wydłużyć o około 10-15min.
Komentarze