1.CIASTO
Do miski pokruszyć drożdże, wlać ciepłą wodę, wymieszać.
Wsypać mąkę, sól, olej i dobrze wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
2.Pieczarki opłukać, pokroić w plastry, cebulę obrać, pokroić w półplastry, razem podsmażyć na tłuszczu.
3.Gdy ciasto wyrośnie, przełożyć na dużą blachę, wysmarowaną tłuszczem, u mnie blacha z piekarnika, posmarować ciasto koncentratem pomidorowym, posypać roztartym w dłoniach oregano.
4.Na cieście układamy warstwami, kiełbasę pokrojoną w plastry, trochę sera startego, ogórki pokrojone w kosteczkę, cebulę z pieczarkami .
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stop. na około 20 minut.
Komentarze