Pyzy z mięsem

4.99 (174 ocen)

  • 50 min

domowy obiad, którego nie powinno się zapominać

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    2 szklanki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    szczypta soli
    200g ugotowanego mięsa
    50g boczku wędzonego
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyzy z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizy z mięsem 1. Mięso, boczek i ziemniaki zmielić. Farsz doprawić do smaku i wymieszać. Ziemniaki, zagnieć z mąkami, jajkami i solą. Uformować długie wałki, pokroić na małe kawałki, wkładać do środka farsz i formować pyzy. Ugotować w osolonej wodzie. Podawać pokraszone tłuszczem

Porady

Często do farszu wykorzystuje gotowane mięso z poprzedniego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować