Piwoszki w ciemnym piwie z imbirem w sosie sojowym

5 (6 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jak nazwa sama mówi,idealne do piwa:) meczu i na przekąskę.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg górnych części skrzydełek
    marynata: ciemne piwo
    łyżeczka suszonego imbiru
    łyżeczka czerwonego pieprzu
    3 łyżki ciemnego sosu sojowego
    łyżka miodu
    3 ząbki czosnku
    5 kulek jałowca
    liść laurowy
    oraz:
    łyża masła
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Piwoszki w ciemnym piwie z imbirem w sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu z przykryciem robimy marynatę. Czosnek i jałowiec rozgniatamy nożem,a liść laurowy kruszymy. Następnie dodajemy resztę składników i mieszamy, aby miód rozprowadzić i połączyć z innymi składnikami. Wkładamy pojedynczo mięso i dokładnie nacieramy powstałą masą. Później całość zalewamy piwem, zamykamy i odstawiamy na noc. Na patelni rozpuszczamy masło,układamy skrzydełka i opiekamy z obu stron aż się zarumienią. Następnie podlewamy połową marynaty, przykrywamy i na wolnym ogniu dusimy do miękkości. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skrzydełka Miód Piwo Imbir Sos sojowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować