Pity z mielonym

4.5 (145 ocen)

Kotlety mielone w niecodziennym wydaniu

Składniki:

  • 6 chlebków pita
    1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
    1 cebula
    garść oliwek
    1/2 łyżeczki curry
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    sól, pieprz
    1 jajko
    1/2 średniej cukinii + 1 łyżeczka curry, sól, pieprz
    1 pomidor
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Pity z mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, pokrojonymi w krążki oliwkami, jajkiem i przyprawami. Uformować 6 kotletów i smażyć je na rozgrzanej patelni grillowej.
    Cukinię pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, posypać curry, solą i pieprzem, smażyć około 5 minut.
    Chlebki pita obsmażyć z obu stron na patelni grillowej, rozciąć, do środka wlać ketchup, włożyć po 1-2 łyżki cukinii, kotleta, plaster pomidora i kilka krążków cebuli. Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Pita

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować