Pity z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Domowy fast food

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 chlebków pita
    1 filet z kurczaka
    przyprawa gyros
    2 pomidory
    1 cebula
    1/2 pęczka jarmużu
    sól, pieprz
    1 jogurt naturalny
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka koperku

Pity z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić. Jarmuż umyć i pokroić, dodać do cebuli, podlać niewielką ilością wody i podsmażyć. Fileta pokroić w paski, posypać przyprawą gyros i obsmażyć na suchej patelni.
    Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Pity obsmażyć z obu stron na suchej patelni, rozciąć, wnętrze posmarować sosem czosnkowym, a następnie nałożyć jarmuż, mięso i plasterki pomidora. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy