Pita z meksykańską sałatką i grillowaną piersią kurczaka

0 (0 ocen)

To bardzo łatwa i szybka, a przy tym aromatyczna i pyszna, do przygotowania przekąska.

Składniki:

  • 4 pity
    2 piesi z kurczaka
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    Cebula dymka
    1 duża czerwona papryka
    1 duża biała papryka
    Sałata
    Majonez
    Sól, pieprz czarny
    Tabasco
    Ostra i czerwona papryka, oregano, bazylia
    Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Pita z meksykańską sałatką i grillowaną piersią kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę. 2 łyżki oliwy połączyć z przyprawami (papryka, bazylią, oregano, solą i pieprzem). Powstałym sosem nasmarować cząstki kurczaka. Mięso przełożyć do miski i wstawić do lodówki na czas przygotowywania sałatki.
  • 2. Przygotować sałatkę - Fasolę i kukurydzę odsączyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, i razem z cebulą dymką pokroić na małe kawałki. Sałatę pociąć na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki i dokładnie wymieszać. Dodać majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem i tabasco.
  • 3. Mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię grillową. Grillować z każdej strony do zarumienienia. Gdy mięso przestygnie, dodać do sałatki, wymieszać.
  • 4. Pity podgrzać w piekarniku. Rozkroić wzdłuż na pół i do środka włożyć sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.98 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pita

To może cię zainteresować