Pita po polsku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cebula z kiełbasą to nasz przysmak, który czasami serwujemy na kolację. Tym razem postanowiliśmy zrobić w postaci „ulicznej”.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pętka kiełbasy ze świniobicia
    3 duże cebule
    1 łyżka smalcu
    1 pęczek szczypiorku
    4 placki pity
    1 główka sałaty lodowej
    1 duży pomidor
    1 mała cukinia
    1 czerwona cebula
    4 jajka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pita po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pita po polsku 1. Kiełbasę kroimy w talarki, smażymy na rozgrzanym smalcu.
    Cebule kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażanej kiełbasy, dusimy aż cebula zmięknie. Dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Pity przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Faszerujemy sałatą, pomidorem, grillowaną cukinią, cebulą czerwoną oraz cebulą z kiełbasą.
    Podajemy z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pita

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować