PISZINGER z masą kajmakową

  • wyświetlono: 3934 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Piszinger! Kajmak? Andrut? Wersja z kajmakiem. Wersja z obłędnie słodką masą kajmakową/krówkową.

Magda Mentel
  • 30min

Składniki

2 opakowania okrągłych wafli
2 puszki masy krówkowej
1szkl orzechów laskowych

Sposób przygotowania przepisu:

PISZINGER z masą kajmakową

  • 1. Orzechy zmielić. Wymieszać z masą krówkową. Masą przekładać każdy wafel, skrapiając go uprzednio delikatnie wodą. Po przełożeniu owinąć piszingera w folię spożywczą i obciążyć. Zostawić do zastygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Wafel z masą kajmakową

Dodane przez: Anitka0804

Wafel z masą kajmakową

Szybki do zrobienia wystarczy dosłownie...

image-1xcj9rh

Dodane przez: KejtKejt

Piszinger

Klasyczny deser z waflami i kremem.

Torcik makowo-kokosowy z masą kajmakową.

Dodane przez: BABECZKA 35

Torcik makowo-orzechowy z masą kajmakową.

Tort upiekłam dla męża na urodziny.Gościom...

naleśniki amerykańskie

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Pancakes amerykańskie z masą kajmakową

W niedziele na śniadanie najlepiej...

Rolada cappuccino z masą kajmakowo- makową

Dodane przez: dorota w

Rolada cappuccino z masą kajmakowo- makową

Alternatywa dla strucli makowej?...

SERNIK WIEDEŃSKI Z MASĄ KAJMAKOWĄ

Dodane przez: violast11

SERNIK WIEDEŃSKI Z MASĄ KAJMAKOWĄ

Delikatny serniczek pokryty uwielbianą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE