Piszinger

0 (0 ocen)

  • 10 min

Klasyczny deser z waflami i kremem.

  • 10 min

Składniki:


  • 1 opakowanie andrutów
    1 1/2 szklanki mleka w proszku
    200g margaryny
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki mleka płynnego
    4 łyżki kakao + 2 łyżki do posypania


Piszinger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko w płynie, margarynę, cukier i kakao umieścić w garnku, podgrzewać do zagotowania. Ostudzić. Do chłodnej masy dodać mleko w proszku i wymieszać do powstania aksamitnego, jednolitego kremu. Kremem przekładać andruty, dociskając mocno każdą warstwę, posmarować też wierzch i boki. Posypać wierzch kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy