Pistacjowe kopytka z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Białko z groszku przemycone w ziemniakach

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki ugotowane i przetarte przez praskę: 1 kilogram
    - zielony groszek mrożony: 1 szklanka
    - mąka: 1 szklanka
    - jajko surowe: 1 sztuka
    - mąka ziemniaczana: 1 łyżka
    - sol i pieprz: 1 łyżeczka
    - estragon: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki (posiekana): 2 łyżeczki
    - masło: 2 łyżki
    - ser bułgarski: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Pistacjowe kopytka z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pistacjowe kopytka z zielonego groszku 1. Ugotuj ziemniaki , przepuść przez praskę. Ugotuj groszek zmiksuj. Wystudź. Wbija jajko. Dodaj mąkę. Zagnieć ciasto. Podziel je na 3 części i uformuj paski jak na kopytka, potnij. Zagotuj wodę z solą. Gotuj 2 minuty po wypłynięciu.
    Zrób masełko ziołowe. Masło zmiksuj z solą i estragonem. Jeśli nie masz świeżego może być suszony - ale wtedy tylko rozetrzyj z masłem.
    Podawaj na kilka sposobów: z masłem estragonowym, pokruszonym serem bułgarskim z natka, z orzechami, z boczkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować